Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu au apărut probleme deosebite de fluenţă a traficului pe nicio arteră rutieră importantă, însă preconizăm că astăzi va fi o zi grea în ce priveşte circulaţia rutieră atât pentru şoferi, cât şi pentru poliţişti pentru că începe week-end-ul… şi odată cu el şi problemele pe şosele…
Luâd în calcul posibilitatea aglomerării principalelor drumuri care duc spre munte, Poliţia Rutieră a adoptat unele măsuri pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor cu consecinţe grave printre care şi suplimentarea numărului de agenţi care acţionează, inclusiv cu aparatura de măsurare a vitezei, în locurile cu risc crescut de producere a evenimentelor rutiere grave.
Pentru evitarea aglomeraţiei pe D.N.1 Bucureşti – Ploieşti se recomandă folosirea rutei alternative D.N. 1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti.
În cazul aglomerării segmentului Ploieşti – Braşov al DN1(Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.
O altă rută care poate fi utilizată pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este D.N. 7 Bucureşti – Bâldana – D.N.71 Bâldana – Tîrgovişte – Pucioasa – Sinaia.
Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, reînnoim apelul pe care l-am făcut către toţi conducătorii de autovehicule, pe care îi rugăm insistent să nu apese peste măsură pedala de acceleraţie… Viteza de deplasare trebuie să fie moderată, să se mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule şi să se evite efectuarea depăşirilor, care pe timp de ceaţă sunt extrem de periculoase.