Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă normal pe majoritatea arterelor rutiere importante din ţară, excepţie făcând anumite porţiuni de drum pe care traficul se desfăşoară îngreunat din cauza unor lucrări.
Cele mai importante artere afectate sunt:
• DN66 Târgu Jiu – Petroşani, pe sectorul kilometric 116+957 metri – 116+965 metri(Bumbeşti Jiu – Aninoasa, judeţul Gorj), se circulă pe o jumătate de cale din cauza unei alunecări de teren;
• DN 10 Buzău – Braşov, din cauza căderilor de pietre, între kilometrii 84+500 metri şi 84+600 metri, respectiv 80+980 metri şi 81+100 metri, între localităţile Siriu şi Chirileşti din judeţul Buzău, traficul rutier se desfăşoară pe un singur fir, alernativ în ambele sensuri;
De asemenea, informăm că pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pe sectorul kilometric 198 – 207, între localităţile Călimăneşti-Căciulata şi Brezoi din judeţul Vâlcea, există riscul căderii unor pietre de pe versanţi. Aşadar, atenţie !
Reamintim, totodată, că începând din data de 10 ianuarie a.c., circulaţia rutieră pe DN 22C Cernavodă – Basarabi a fost oprită pentru o perioadă de un an, în vederea executării unor lucrări la podul peste Canalul Dunăre – Marea Neagră( km. 1+978 metri), iar traficul rutier se desfăşoară pe rute ocolitoare.
Conducătorilor auto le recomandăm ca pe timpul deplasărilor să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză în limitele prevăzute de lege, adaptată permanent stării carosabilului şi condiţiilor din trafic şi să efectueze fiecare manevră doar după o atentă asigurare.