Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca cel mai greu se circula in judetul Gorj, pe DN67C Novaci – Ranca. Inca de ieri, vantul puternic spulbera zapada de pe marginea drumului, aducand-o pe partea carosabila. Intre kilometrii 27 si 34, stratul de zapada masoara intre 1 si 3 centimetri. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant.
Ii atentionam pe turistii care doresc sa ajunga in statiunea Ranca despre faptul ca drumul are declivitate mare, fiind necesara echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante. De asemenea, la coborare trebuie folosita frana de motor.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, un echipaj de politie controleaza autovehiculele pe raza localitatii Novaci, nepermitand accesul catre Ranca celor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna.
Traficul rutier se va intensifica in a doua parte a zilei, mai ales pe drumurile care duc catre Bucuresti. Unul dintre motive este ca elevii vor incepe, de maine, scoala, dupa o scurta vacanta intersemestriala. Cel mai greu se va circula pe DN1, pe Valea Prahovei. Vineri, dispeceratele de monitorizare a traficului au inregistrat pe sensul de mers Bucuresti – Brasov 9.267 de autovehicule la Sinaia si 15.407 la Barcanesti. Ieri, cifra a fost mai mare la Sinaia (9.634), iar la Barcanesti mai mica (14.971). Dar, trebuie luat in calcul si faptul ca multe familii sunt la munte de o saptamana, cat a tinut vacanta.
Chiar si ieri s-a circulat in coloana intre Azuga si Busteni, pe sensul catre Bucuresti, pentru ca din ce in ce mai multi automobilisti practica turismul de o zi. Viteza medie de deplasare a fost de 30 km/h pe tronsonul Predeal – Comarnic, insa astazi va fi semnificativ mai mica. Primul varf de trafic va fi mai devreme decat de obicei, in jurul orei 11:30, iar cel de-al doilea la lasarea serii, cand turistii vor parasi in numar mare partiile.
Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care actioneaza in principalele intersectii si in zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regula, apar probleme in ceea ce priveste fluenta circulatiei.
Reamintim ca pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 Brasov – Ploiesti, poate fi folosita si ruta DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti. Din zona Bran – Moeciu se poate urma traseul DN73 Brasov – Pitesti, autostrada A1 Pitesti – Bucuresti.