Daca duminica seara, imediat dupa ce au ajuns la Side, s-au dezmortit cu o alergare pe plaja dupa cele cateva ore petrecute in avioane si prin aeroporturi, de astazi, fotbalistii Petrolului au trecut la lucruri mult mai serioase. A fost prima zi cu doua antrenamente, ambele efectuate pe unul dintre terenurile de la „Suntopia Soccer Academy”. Un complex situat la cel mult 15 minute de mers cu autocarul de „Pegasos World Hotel”, dotat cu patru terenuri cu iarba naturala, fiecare avand nocturna.
Primul antrenament a fost programat de la ora 11.00 si, in cele 90 de minute ale sale, petrolistii au lucrat aproape exclusiv cu mingea, cu exercitii specifice pentru coordonare sau finalizare, in vreme ce sedinta de dupa-amiaza, de la ora 17.00, a fost dedicata pozitionarii in teren. Maine, de la ora 15.00, tot la „Suntopia”, va fi programat si primul test al stagiului din Antalya, in compania bulgarilor de la Slavia Sofia.
La primul antrenament cu mingea efectuat in Antalya, Vivi Rachita a urmarit si doi fotbalisti sud-coreeni, sositi, de duminica seara, pentru a da probe de joc la Petrolul. Este vorba despre fundasul stanga Lee Chul (23 ani) si de mijlocasul central Choe Seyoung (25 ani), ambii proveniti de la gruparea Suwon. Managerului general al „gazarilor” i-a fost suficient un singur antrenament ca sa-si dea seama de calitatile celor doi, iar cum acestia n-au convins, au parasit, deja, cantonamentul ploiestenilor.