* Saptamana aceasta, va fi demolata fosta tribuna oficiala
Vineri, a fost intrare libera pe santierul stadionului „Ilie Oana”, astfel ca atat ziaristii, cat si suporterii echipei Petrolul au avut ocazia sa vada cat s-a ridicat, pana acum, din noua arena, fara a mai fi nevoie de escaladarea gardurilor sau a cladirilor din imediata apropiere.

Cu toate ca reprezentantii constructorilor au crezut ca initiativa de a deschide portile santierului pentru toti curiosii din Ploiesti va fi una care le va fi favorabila, aproape toate cele 50 de persoane care au vizitat santierul au plecat dezamagite. Chiar si cei mai ferventi aparatori ai ideii ca stadionul va fi gata in august 2011 si-au aratat dezamagirea fata de stadiul lucrarilor. Desi inginerii societatii Alpine Bau au fost incoltiti de catre ploiesteni chiar de la intrarea in santier, acestia n-au avut incotro si au declarat ca la 15 august – termenul de finalizare al constructiei – arena va fi gata. „Echipa sa avem, ca daca nu are lumea de ce sa vina pe stadion, tot degeaba se construieste”, a spus unul dintre cei veniti in vizita, pe santier.
Deocamdata, o jumatate din tribuna a doua si trei sferturi dintr-o peluza sunt ridicate, dat fiind ca pilonii din beton se asambleaza la fata locului. Insa doar atat, iar pana in august mai sunt doar sase luni…
„Cotetul”, cum au denumit suporterii fosta tribuna oficiala, va fi demolat, potrivit constructorilor, in cursul acestei saptamani, asteptandu-se ordinul de incepere a demolarii din partea oficialilor Primariei Ploiesti. Institutie din partea careia n-a fost prezent, vineri, niciun reprezentant. Nici macar Vivi Rachita, managerul-antrenor al Petrolului, n-a ramas mai mult de un minut sa discute cu cei veniti sa vada, cu ochii lor, daca „Ilie Oana” are sanse de a gazdui, din toamna, meciurile echipei ploiestene.
Ce ar trebui sa fie gata pana pe 15 august? In primul rand, trebuie demolata tribuna oficiala, care ar urma sa se transforme intr-o tribuna cu 5000 de locuri, dintre care circa 180 in lojele oficialitatilor si ale ziaristilor. Celelalte 10.700 de locuri, din care doar la tribuna intai vor fi scaune rabatabile, vor face parte din restul tribunelor si peluzelor. Doua tabele electronice vor fi instalate in colturi opuse ale terenului. Va ramane insa nerezolvata problema parcarii, reprezentantii constructorilor dand o solutie „ca la romani”: se vor inchide strazile din preajma stadionului, la meciurile oficiale…
Pana una-alta, stadiul in care se afla lucrarile il puteti vedea in imaginile alaturate. Prin urmare, credeti ca va fi gata arena „Ilie Oana” in vara?
Violeta STOICA