* Cateva schimbari simple in stilul de viata ar putea preveni milioane de cazuri de cancer. Aproximativ o treime din tipurile comune de cancere ar putea fi prevenite, daca oamenii ar manca alimente sanatoase, ar bea mai putin alcool si ar renunta la sedentarism.
Conform datelor Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, in tara noastra traiesc 420.000 de bolnavi de cancer. Dr. Serban Negru, presedintele OncoHelp, sustine ca numarul cazurilor de cancer in randul populatiei este in crestere.
“Statisticile mai arata ca o femeie din opt este predispusa cancerului la san, in timp ce o persoana din trei va suferi de cancer la un moment dat in viata. Cancerul poate fi prevenit”, subliniaza dr. Negru. Medicul completeaza ca desi rata de vindecarea a cancerului a ajuns la 60 la suta, datorita tratamentelor inovatoare, diagnosticarea precoce are un rol esential in vindecarea pacientilor.
* “Explozia de sanatate” vine din ceaiul verde. Nutritionistii s-au pus de acord: ceaiul cu cele mai multe efecte benefice asupra sanatatii este cel verde. Baut cu regularitate previne un numar mare de boli cronice degenerative, tine la distanta kilogramele nedorite si radicalii liberi care aduc cancerul.
Ceaiul este cel mai consumat lichid, dupa apa, insa romanii nu sunt tocmai impatimiti bautori. 3-4 litri pe cap de locuitor este “ratia” anuala a romanilor, in timp ce polonezii au un consum de 10 ori mai mare, iar rusii – de 20 de ori mai mare.
Beneficiile ceaiului verde sunt date de continutul mare de flavonoizi, substante cu efect antioxidant, care feresc organismul de probleme. Acest tip de ceai contine aproximativ 70% asa-numite catechine din flavonoizi, in timp ce proportia acestora din ceaiul negru este de doar 8%.
* Femeile care poarta tocuri inalte si subtiri isi lucreaza muschii gambei mai mult decat cele care poarta pantofi cu toc jos. Tocurile cui dau o forma frumoasa gambei chiar si in cazul femeilor certate cu sportul, sustin cercetatorii americani.
Potrivit unui studiu la care au participat femei cu varste intre 18 si 33 de ani, chiar si doamnele si domnisoarele care poarta toc mediu au muschiul gambei mai dezvoltat datorita faptului ca, in timp ce merg, fac si exercitii fizice.
„Inaltimea tocului ar putea determina marimea muschiului gambei in cazul femeilor. Pentru a genera forte puternice in zona gleznei, cele care poarta tocuri isi activeaza muschii pe o perioada mai indelungata”, a explicat cercetatoarea Anna Ahn de la Colegiul Harvey Mudd din California (SUA).