Joi, 10 februarie, un echipaj de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti a depistat, in jurul orelor 17.00, patru persoane in timp ce incercau sa sustraga mai multi arbori taiati dintr-o padure particulara situata in apropierea localitatii Dumbrava.
Cei patru, Marian P. de 36 ani, Ion D. de 40 ani, Claudia P. de 32 ani si Rodica V. de 29 ani, toti din comuna Scorteni, judetul Prahova, au fost tradati de zgomotul moto-fierastraului in functiune pe care il aveau asupra lor. Acesta a atras atentia jandarmilor aflati in patrulare, care s-au deplasat la fata locului pentru a verifica legalitatea taierii arborilor.
La momentul sosirii oamenilor legii, cei patru reusisera sa doboare si sa incarce in doua atelaje hipo nu mai putin de 3 arbori cu diametre cuprinse intre 18 si 62 de centimetri si o inaltime de aproximativ 7 metri din specia stejar si carpen. Initial, cei in cauza au motivat ca taierea este legala, numai ca nu au asupra lor documentele emise de Ocolul Silvic Doftana, insa jandarmii au luat legatura cu reprezentantii ocolului care au infirmat cele spuse de cei patru.
In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca intreaga cantitate de lemn era nemarcata iar cei in cauza intentionau sa o foloseasca pentru incalzirea locuintelor proprii.
Materialul lemnos a fost predat reprezentantilor ocolului silvic, celor in cauza fiindu-le intocmite documente de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere, fara drept, de arbori din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate.