In perioada august-septembrie 2010, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti – Serviciul Antidrog au destructurat o grupare infractionala organizata profilata pe traficul si consumul ilicit de droguri de risc (rezina de cannabis). Grupul infractional era compus din R.A.C, de 21 de ani, M.A. de 19 ani, precum si alti tineri din Campina.
Membrii gruparii sunt suspectati ca se aprovizionau cu droguri din Spania, transportul acestora realizandu-se prin firme de curierat, iar drogurile erau disimulate in colete cu imbracaminte. Ulterior, drogurile erau comercializate in judetul Prahova.
In urma unei actiuni organizate in Campina, au fost prinsi in flagrant R.A.C. si M.A. in timp ce detineau aproximativ 50 de grame rezina de cannabis, cantitate ce urma sa fie comercializata.
Impotriva celor doi Tribunalul Prahova a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de risc, introducere in tara de droguri de risc si detinere de droguri de risc pentru consumul propriu.
Pentru infractiunile comise suspectii risca o pedeapsa de la 3 la 15 ani, respectiv de la 10 la 20 de ani inchisoare.