Pe 15 februarie, de la ora 10:00, in Sala de Protocol a Prefecturii Prahova, va avea loc o dezbatere despre rolul economiei sociale in dezvoltarea comunitatilor si despre bune practici in acest domeniu. Vor participa reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, reprezentanti ai mediului financiar si economic local, ai unitatilor de economie sociala, mass-media si organizatii neguvernamentale locale.

Evenimentul face parte dintr-o campanie nationala de informare, constientizare si cultura antreprenoriala, realizata in cadrul proiectului strategic „RURES” – Spatiul Rural si Economia Sociala in Romania, implementat de Fundatia Soros Romania, impreuna cu Fundatia Pestalozzi si Asociatia Forda.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European – “Investeste in oameni!”, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013.

Perioada de implementare a proiectului este Iulie 2010 – Iunie 2013. Obiectivul proiectului este sa dezvolte organizatii si intreprinderi specifice economiei sociale in mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, alaturi de factorii de decizie si furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale, sa se implice activ in imbunatatirea conditiilor de viata ale grupurilor dezavantajate si dezvoltarea comunitatilor din care acestea fac parte.