La sfarsitul acestei saptamani, pe raza judetului Prahova au fost organizate mai multe razii si actiuni care au avut ca scop diminuarea infractiunilor stradale, a faptelor antisociale, a aciddentelor rutiere, dar si descurajarea persoanelor care incalca normele ce reglementeaza activitatile de comert stradal.
La activitati au participat 170 de politisti si luptatori S.R. si 64 de jandarmi, fiind controlate 151 de autovehicule si 78 unitati economice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 208 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 24.000 lei, fiind constatata comiterea a doua infractiuni. Totodata au fost suspendate 4 permise de conducere si un certificat de inmatriculare auto, fiind confiscate bunuri in valoare de aproximativ 3.000 lei.
Una din liniile de actiune a constituit-o descurajarea persoanelor care incalca normele ce reglementeaza activitatile de comert stradal, in special in zona „Obor” din Ploiesti.
Atat sambata, cat si duminica, politistii care au actionat in aceasta zona au impiedicat comerciantii sa desfasoare actele de comert in alte locuri decat cele special amenajate in acest sens.
Au fost si cazuri care au impus aplicarea de sanctiuni contraventionale, intr-o singura zi fiind sanctionate 40 de persoane.
Printre acestia au fost si :
– S. Gheorghe, care a fost depistat comercializand 96 de ciocolate pentru care nu aputut prezenta documente de provenienta;
– P. Maria, care a fost depistata in timp ce oferea spre comercializare 8 cutii de cafea solubila, de provenienta Republica Moldova, pentru care nu detinea documente justificative.