27 FEBRUARIE

Delegatii la Congresul UDMR au adoptat ieri noul program economic al formatiunii, care impune incurajarea relansarii economice prin masuri active si prevede schimbarea Codului Fiscal pana cel tarziu la 30 iunie, in sensul eliminarii unor impozite. UDMR si-a propus, prin noul program economic, sa convinga partenerii de guvernare asupra luarii “masurilor pentru reducerea birocratiei, coruptiei si evaziunii fiscale”.

28 FEBRUARIE

Astazi este „Ziua protectiei civile”. Protectia civila este o componenta a sistemului securitatii nationale si reprezinta un ansamblu integrat de activitati specifice, masuri si sarcini organizatorice, tehnice, operative, cu caracter umanitar si informare publica, planificare. Acestea sunt organizate si realizate, potrivit legii, in scopul prevenirii si reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, a protejarii populatiei, bunurilor si mediului impotriva efectelor negative ale situatiilor de urgenta, a conflictelor armate si inlaturarea operativa a urmarilor acestora si asigurarea conditiilor necesare supravietuirii persoanelor afectate.

29 FEBRUARIE

Maine este 1 Martie, sarbatoare traditionala romaneasca, zi in care se celebreaza sosirea primaverii. Ca simbol al binelui si al bunastarii, doamnelor si domnisoarelor li se ofera martisoare. Snurul martisorului exprima impletirea inseparabila a doua principii: rosul este atribuit vitalitatii femeii, iar albul – specific intelepciunii barbatului.