31 IANUARIE

Ieri, a fost ultima zi pana cand ar fi trebuit reactualizate dosarele depuse la Primaria Ploiesti in vederea obtinerii unei locuinte destinate inchirierii. Demersul trebuia facut in contextul in care urmeaza sa se intocmeasca lista de prioritati privind solutionarea cererilor de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, valabila pentru anul 2011. In Ploiesti, anul acesta urmeaza sa fie finalizate 140 de unitati locative, pe strada Libertatii.

1 februarie

Astazi, Ministerul Mediului si Padurilor da startul desfasurarii noii etape a Programului „Rabla”, care se va derula in aceiasi parametri ca si in anul precedent – respectiv 3.800 de lei contravaloarea unui tichet, cu posibilitatea cumularii a trei tichete pentru cei care doresc achizitionarea unei masini noi. Anul trecut, au fost casate circa 190.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

2 FEBRUARIE

Maine este, conform traditiilor populare, “Ziua Ursului”, cand se crede ca iarna se intalneste cu primavara. Este ziua in care ursul iese din barlog si se pot face previziuni asupra vremii. Daca ursul isi strica barlogul, inseamna ca primavara este timpurie, iar daca iese si intra la loc, iarna nu va pleca atat de repede.