Ploiestenii care nu au domiciliul in zonele „bune” ale orasului sunt nevoiti sa inoate prin zapada asternuta in noaptea de sambata spre duminica. Si asta nu numai pe trotuare, ci si pe strazile pe care nu a intrat niciun utilaj pentru deszapezire.
In judet, potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, circulatia a fost ingreunata pe DN1D, intre Albesti Paleologu si Ciorani, dar nu neaparat din cauza zapezii de pe carosabil, ci a viscolului si a ninsorii care au facut ca vizibilitatea pe acest sector al drumului national sa fie cea mai scazuta din tara – sub 30 de metri.
Pe de alta parte, din cauza viscolului, pe doua drumuri judetene care pornesc din Boldesti Gradistea s-a luat decizia potrivit declaratiilor subprefectului de Prahova, Gabriel Hornoiu, de restrictionare a traficului in zona si, daca viscolul nu se va opri, de inchidere totala a circulatiei rutiere. Pentru interventia ambulantelor, se vor asigura utilaje de deszapezire pentru facilitarea accesului, in caz de nevoie.