Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in aproape toata tara. Cel mai greu se circula pe drumurile din sud-estul teritoriului, din cauza viscolului care aduce permanent zapada pe partea carosabila, ingreunand interventia utilajelor de deszapezire.
Conform informatiilor primite de la dispeceratele de politie pana la aceasta ora (07:00), traficul rutier este intrerupt din cauza zapezii pe urmatoarele drumuri nationale:
-DN22 Ramnicu Sarat – Braila, intre localitatile Ramnicelu si Baile (judetul Buzau); pe raza judetului Braila exista doar restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone; devierea se face pe ruta DN2 Ramnicu Sarat – Focsani, DN23 Focsani – Braila;
-DN23B Maicanesti – Ciorasti, in judetul Vrancea (drum national secundar); devierea se face pe DN23A Focsani – Ciorasti.
Inainte de a pleca la drum, ii sfatuim sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarna). Totodata, atragem atentia asupra echiparii autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna, mai ales cand se parcurg distante lungi (lanturi antiderapante, cauciucuri de iarna, lopata, nisip, carburant suficient, paturi, alimente, apa, telefon mobil, etc).