Activ Ploiesti – CSM Ploiesti 19-36 (7-18)
Prima etapa din partea secunda a campionatului Diviziei A de handbal feminin a fost una cat se poate de profitabila pentru fetele de la CSM Ploiesti. Gruparea antrenata de Gigi Ionescu a avut programat in runda desfasurata ieri un meci usor,la Plopeni, in compania formatiei Activ. Fara sa forteze in niciun fel si chiar menajand-o pe Codruta Zavragiu, „veterana” formatiei ploiestene, CSM Ploiesti s-a impus, logic, la o diferenta care scuteste de prea multe comentarii, 36-19, la capatul unui meci in care nu mai putin de 10 jucatoare si-au trecut numele pe lista marcatoarelor.
De remarcat evolutia buna a Adrianei Vasilescu, dar si faptul ca, alaturi de ea, alte 3 jucatoare au marcat cate 6 goluri: Andreea Dospin, Alina Moroianu si Cristiana Nica.
„A fost un joc in care nu a contat, practic, rezultatul. Nu m-a interesat ca echipa sa castige la 20 de goluri diferenta, ci modul in care fetele intra in ritmul competitional dupa perioada de vacanta. Au fost unele jucatoare, dintre cele care au evoluat mai putin in prima parte, care nu au dat randamentul pe care-l asteptam, dar sa nu uitam ca este abia primul meci.
Cel mai important lucru pentru noi este ca nu s-a accidentat nicio jucatoare si ca putem aborda cu incredere meciul din runda viitoare, cu CSM Slobozia”- a precizat antrenorul Gigi Ionescu, la finalul partidei.
In etapa programata ieri, CSM Slobozia a castigat partida de pe teren propriu cu Stiinta Bacau, rezultat care a ajutat indirect echipa CSM Ploiesti, gruparea antrenata de Gigi Ionescu distantandu-se la cinci puncte in fata ocupantei locului secund.
In runda viitoare, in Sala „Olimpia”, CSM Ploiesti va primi replica formatiei CSM Slobozia.
La meciul cu Activ, pentru CSM au evoluat urmatoarele jucatoare:
Tanase, Buzila – portari
Dospin (6 goluri marcate), Nica 6, Nastase 2, Dragan 1, Ruscior 4, Marginean 1, Pertea 1, Stefan 3, Vasilescu 6, Moroianu 6.
Edi MOLDOVAN