Dupa ce, la ultima rectificare bugetara de anul trecut, cand Rosal Grup a primit o suma impresionanta pentru curatarea „punctelor negre” din Ploiesti, consilierul local PSD Constantin Popa a facut cadou reprezentantilor Regiei Autonome de Servicii Publice o matura „tridimensionala”, la ultima sedinta a alesilor locali a venit randul primarului Volosevici sa fie luat din nou in colimator.

Constantin Popa a lecturat o poezie destinata relatiei „speciale” dintre primarul Ploiestiului si fondatorul Rosal Grup, deputatul PDL Silviu Prigoana.
In sinteza, versurile faceau referire la noul contract dintre firma familiei Prigoana si municipalitatea ploiesteana, precum si la noile tarife practicate incepand din aceasta luna pentru deszapezire si pentru salubrizarea orasului. „Adio, draga Volo, dar raman cu tine!/ Aici, in urbea voastra, imi este foarte bine./ Iti multumesc din suflet ca-n anul ce-a trecut/ Ai manarit bugetul si mi-ai dat cat am vrut./ Dar soarta noastra fuse cruda pe sfarsite,/ Caci micile manevre au fost descoperite./ Iar presa si Consiliul au vrut justificari/ Iar Garda si Regia au tot facut erori./ Au spus ba ca e alba, cand ca e neagra-gri/ Si-n loc sa ne salveze, mai rau ne ponegri./ Asa ca, draga Volo, stiu ca-ti sta-n putere!/ Hai, scoate iar serviciul la renegociere!/ O, prea marite Silviu, in negura de vremi,/ Ma bucur ca la sanu-ti cu dragoste ma chemi!/ Si iti promit ca, daca partidul mi-l ajuti,/ La anul care vine, iti dau bani si mai multi”, au fost versurile citite in sedinta extraordinara a consilierilor locali ploiesteni, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute.
Reactiile din partea consilierilor democrat-liberali nu s-au lasat asteptate, Gheorghe Sarbu reactionand virulent pentru a-i lua apararea primarului Andrei Volosevici. Vorbele grele adresate colegului din PSD de catre consilierul PDL Sarbu a determinat-o chiar si pe presedinta de sedinta, Adina Gheorghe (tot democrat – liberala) sa-i cenzureze acestuia dreptul la cuvant.
Dupa circul iscat, tot Prigoana a iesit castigator. Pentru ca a intrat in vigoare noul contract incheiat cu Primaria Ploiesti (nr. 23528/29.12.2010), Rosal Grup poate de acum sa factureze la noile tarife.
Daca pentru populatie, cel putin timp de o luna, tarifele vor ramane aceleasi de pana acum (3,31 lei de persoana lunar, inclusiv TVA), nu acelasi lucru se poate spune despre ridicarea deseurilor pentru agenti economici si institutii publice, care va fi, din aceasta luna, de 23,76 lei/mc fara TVA, cu circa 30% mai mult decat tariful din perioada aprilie – decembrie 2010.
Violeta STOICA