Specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au luat masura retinerii pe baza de ordonanta de retinere fata de G. C., in varsta de 57 de ani si D. R., de 37 de ani, ambii din Ploiesti.
In perioada 2005-2010, in calitate de asociati, respectiv administratori la patru societati comerciale prahovene, cei doi au efectuat operatiuni comerciale de achizitie/livrare de produse energetice, de marfuri si servicii, pentru care nu au achitat acciza datorata bugetului statului, nu au condus evidente contabile, nu au depus declaratii catre organele fiscale si nu au depus bilanturi contabile.
Prin societatile controlate de cei doi s-au derulat operatiuni comerciale ilicite cu produse petroliere (uleiuri minerale, solventi, motorina) si cereale.
Invinuitii au achizitionat produse petroliere, respectiv uleiuri minerale neaccizate, fara a face dovada ca acestea provin dintr-un antrepozit fiscal de productie, produsele provenind conform documentelor de achizitie de la un mai multe societati comerciale avand comportament tip ,,fantoma”. Totodata au comercializat astfel de produse catre alte societati comerciale, fara a inregistra operatiunile respective in evidentele contabile.

Activitatea infractionala a celor doi invinuiti a inclus si achizitia in perioada ianuarie-februarie 2010, din spatiul comunitar al U.E., a cantitatii de 1.953.160 kg grau. Operatiunea a fost efectuata fara a declara achizitia, sustragandu-se astfel de la plata T.V.A. si a impozitului pe profitul obtinut in cuantum de aproximativ 310.000 lei.

Prin activitatea infractionala, cei doi s-au sustras in mod repetat de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului statului, producand astfel un prejudiciu in cuantum de 1.662.899 lei.
In ziua de 25.01.2011, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au luat impotriva celor doi masura retinerii pe baza de ordonanta de retinere, urmand a fi prezentanti instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Politistii continua cercetarile pentru a documenta in totalitate activitatea infractionala a celor doi, dar si a altor persoane implicate in derularea tranzactiilor ilicite, precum si pentru recuperarea prejudiciului creeat bugetului consolidat al statului.