Singura grupare de badminton din Prahova, Clubul Sportiv Berceni, condusa de presedintele Adrian Basarabeanu, a inceput pregatirile pentru sezonul 2011. Competitiile nationale vor porni la drum la finalul lunii februarie, dar pana atunci sportivii gruparii prahovene nu vor sta degeaba, pregatindu-se temeinic pentru viitoarele intreceri.
Clubul din Berceni, fondat la initiativa Asociatiei Second Chance Romania, condusa de Cosmina Pandele, in cinstea profesorului Tino Ferrario, cel care a adus acest sport in judetul nostru, a avut parte de un sezon foarte bun, in 2010. Gruparea prahoveana a obtinut doua titluri de vicecampioni ai Romaniei, la categoria U11, prin Alexandru Muscalu si Andreea Muscalu, precum si inca doua medalii de bronz, adjudecate de Ioana Voicu (categoria U11) si de dublul format din Petre Voicu si Adrian Iorga (categoria U15).
Pentru anul acesta, ambii vicecampioni nationali de la CS Berceni vor trece la o categorie de varsta superioara, ceea ce inseamna ca va fi extrem de dificil sa obtina aceleasi performante ca in 2010. Totusi, conducerea clubului spera sa obtina cateva medalii si anul acesta.
Clubul prahovean are programate cate patru antrenamente pe saptamana si, pe langa sportivii deja inscrisi, inca se mai realizeaza selectie pentru cei interesati, in zilele de joi, incepand cu ora 18, si de duminica, de la ora 12.
„Ne bucura faptul ca am reusit sa gasim in cei de la Heineken, sponsorul nostru principal, un sprijin deosebit pentru sezonul in curs. De asemenea, tin sa amintesc faptul ca CS Berceni beneficiaza si de un site, care poate fi gasit la adresa csberceni.ro, unde este trecut intregul palmares al echipei, precum si date despre activitatea noastra”, ne-a mai precizat presedintele clubului, Adrian Basarabeanu.
Petre APOSTOL