In urma producerii unei explozii la Grupul Şcolar Transporturi Ploieşti, prefectul Adrian Dobre a convocat la sediul Institutiei Prefectului – Judetul Prahova o sedinta operativa la care au participat conducerile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Scolar, Inspectoratului de Politie si Directiei de Sanatate Publica Prahova.
Conform cercetarilor efectuate de organele competente, evenimentul s-a produs pe fondul nerespectării regulamentului intern de către elevi, aceştia încercând reaprinderea focului în soba în care se acumulaseră gaze. Structura de rezistenta a cladirii scolii nu este afectata, iar instalatiile de incalzire sunt supuse unui control amanuntit.
Preventiv, cei cinci elevi afectati de explozie au fost supusi unor examene medicale complexe, inclusiv un consult de neurochirurgie, in vederea asigurarii ca se afla inafara oricarui pericol. Unul dintre ei a prezentat fractura de radius la antebratul stang, ce a fost imobilizata cu aparat gipsat.
Prefectul a ordonat efectuarea in perioada imediat urmatoare a unor controale in toate scolile din judet, pentru a fi verificate starea si conditiile de functionare a instalatiilor de incalzire. De asemenea, incepand de maine, la orele de dirigentie se vor prezenta, in toate scolile din judet, informari pentru evitarea producerii unor situatii similare.