Unul din obiectivele Inspectoratului Judetean de politie Pravova pentru anul 2011 este cresterea gradului de siguranta al cetateanului.
In acest context, in acest weekend au fost organizate doua actiuni preventiv – reactive in sistem integrat.
Cealalta actiune, „PRAHOVA IN SIGURANTA”, a avut urmatoarele obiective principale:
– cresterea autoritatii Politiei si a vizibilitatii elementului politienesc in zonele de risc criminogen, prin organizarea de activitati preventiv – reactive, in sistem integrat, in ziua de 21.01.2011, in perioada 13.00 – 16.00, la nivelul intregului judet, in mediile, locurile si zonele de interes operativ;
– asigurarea respectarii legii.

505 de politisti de investigatii criminale, investigarea fraudelor, politie rutiera si ordine publica au aplicat 825 de sanctiuni contraventionale in valoare de 302.023 lei.
Totodata au fost intocmite 15 dosare penale, a fost identificat un autovehicul furat, a fost arestat un suspect si un altul a fost retinut.

In urma activitatilor desfasurate au fost retinute 19 permise de conducere, au fost retrase 20 de certificate de inmatriculare retrase si au fost confiscate bunuri in valoare de 2.540 lei.
La data de 21.01.2011, in jurul orei 13, a fost depistat M. Gabriel din Ciorani, județul Prahova, care sustrasese 113 metri cablu de internet de la o societate comerciala din Ciorani.
Prejudiciul creat, in valoare de 500 lei, a fost recuperat și predat parții vatamate.
In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarșirea infracțiunii de furt calificat.
La data de 21.01.2011, in urma controlului efectuat la un magazin din comuna Maneciu, sat Cheia, s-a constatat faptul ca D. Alexandru oferea spre vanzare 2.600 țigarete, provenite din Republica Moldova.
Acestuia i-a fost intocmit dosar penal, iar țigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.
In timpul celor doua actiuni a scazut numarul de plangeri adresate prin S.N.U.A.U. “112″, cu aproximativ 20%.