La data de 13 ianuarie a.c., in baza autorizatiilor emise de Judecatoria Ploiesti, politistii din cadrul Biroului pentru Siguranta Transporturilor de Produse Petroliere, Serviciul de Ordine Publica au organizat si desfasurat 4 perchezitii domiciliare in municipiul Ploiesti si comunele Barcanesti si Puchenii Mari la locuintele si resedintele suspectilor N.N., de 39 de ani, din Barcanesti si M.A, de 30 de ani, din Ploiesti.
Acestia sunt cercetati pentru comiterea mai multor furturi de produse petroliere din conductele de transport, producand un prejudiciu de peste 12000 lei.
In timpul perchezitiilor au fost ridicate bunuri in valoare de aproximativ 3000 lei, ca masura asiguratorie in vederea recuperarii prejudiciului.
Totodata, politistii l-au prezentat pe M.A. Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, care a dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, iar la data de 14 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat instantei de judecata, care a emis mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.