SU Asesoft a perfectat, in urma cu doar cateva ore, transferul unui nou jucator. Americanul Ike Okoye si-a dat acordul pentru un angajament valabil pana la sfarsitul acestui sezon, devenind astfel al 6-lea baschetbalist strain din lotul lui CSU.

Absolvent al „Boyse State University” in vara lui 2010, Ike Okoye este un pivot in varsta de 24 de ani, ce masoara 2.05 m si cantareste 105 kg. Americanul si-a inceput cariera la Wyoming, in anul 2005, evoluand in 20 de partide in sezonul sau ca debutant in NCAA.

A urmat cursurile „calaretilor” timp de doi ani, iar in 2007 a facut pasul la Boyse State. S-a antrenat timp de un an cu echipa colegiului, neavand drept de joc in urma transferului de la Wyoming. In 2008-2009 a jucat in toate cele 32 de partide ale echipei sale, incepand 17 dintre ele din postura de titular. Datorita evolutiilor sale, a fost ales in echipa celor mai buni aparatori din Conferinta de Vest.

In ultimul an, a fost titular in toate partidele pentru Boyse State, cu exceptia uneia singure, inregistrand medii de 12.9 puncte, 7.9 recuperari si 1.4 capace. Este detinatorul celui de-al doilea record din istoria universitatii sale, cu 106 de blocaje in 2 ani.

Ike Okoye nu se va afla la prima experienta in Europa. Jucatorul de peste Ocean s-a aflat in lotul largit al echipei olandeze Eiffel Towers den Bosch in prima parte a sezonului, insa a evoluat in doar 3 meciuri pentru batavi. Cea mai buna performanta a sa dateaza dintr-o partida cu Universitatea din Nevada, atunci cand Okoye a izbutit 32 de puncte, 14 recuperari, un capac si o pasa decisiva.

Ike Okoye se va alatura Asesoftului duminica, direct in cantonamentul de la Izvorani, la ora 14:00. Jucatorul de peste Ocean si-ar putea face debutul in tricoul alb-albastru miercuri, cu prilejul amicalului cu BC Arges Pitesti.

www.csuasesoft.ro