In ziua de 16 ianuarie a.c., Inspectoratul Judetean de Politie Prahova a fost sesizat de catre o persoana din municipiul Ploiesti ca dintr-un imobil nelocuit, apartinand familiei sale, a fost sustrasa o suma importanta de bani, aproximativ 1.000.000 euro.
Conform declaratiilor partii vatamate, banii proveneau din tranzactii imobiliare efectuate in urma cu 3-4 ani.
Din ancheta efectuata a rezultat faptul ca victima a lasat banii intr-un geamantan pe care l-a ascuns intr-un imobil nelocuit, detinut in Ploiesti. De asemenea, s-a stabilit ca furtul a fost comis de doi tineri, care nu stiau anterior de existenta banilor.
Activitatile specifice de cercetare au continuat prin efectuarea mai multor descinderi imobiliare, 2 in municipiul Ploiesti si 7 in comuna Valea Calugareasca – sat Rachieri in urma carora au fost obtinute indicii care au condus la conturarea cercului de suspecti, fiind incluse si alte persoane, rude ale suspectilor.
Existau date si indicii conform carora in locatiile perchezitionate ar domicilia sau s-ar ascunde principalii suspecti. Informatiile s-au confirmat, fiind gasita suma de 27.000 de euro
Cei doi suspecti au cheltuit imediat dupa furt o parte din banii sustrasi achizitionand diverse bunuri, care au fost gasite in timpul perchezitiilor.
Din cauza faptului ca existau date ca autorii au parasit tara cu destinatia Italia, a fost luata legatura prin canalele oficiale cu autoritatile italiene pentru verificarea autocarelor venite din Romania.
In acelasi timp celelalte persoane din cercul de suspecti au fost date in consemn la frontiera. In seara de 23.01.2011, patru dintre autori au fost depistati la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, in timp ce intentionau sa fuga din tara. Asupra lor au fost gasiti 8.000 euro.
Suspectii depistati la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, impotriva unuia dintre ei, V. G. fiind luata masura arestarii preventive pentru o perioada de 29 de zile.
Se desfasoara un complex de activitati privind identificarea si audierea tuturor persoanelor din aceasta cauza, inclusiv pentru recuperarea prejudiciului.
In prezent I.J.P. Prahova este in legatura directa cu autoritatile Italiene pentru depistarea tuturor suspectilor principali si recuperarea eventualelor sume de bani scoase din tara.