– 10.01.2011, ora 13:38 – incendiu grup anexe gospodaresti in localitatea Blejoi
In localitatea Blejoi, strada Podului, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un grup de trei anexe gospodaresti, proprietari T. Olga, T. Petru si N. Vasilica.
Au ars: la proprietatea lui N.Olga podul unei anexe construite din lemn cu invelitoare din carton asfaltat pe o suprafata de aproximativ 30 mp, aproximativ 1000 kg cereale, o magazie de lemne pe o suprafata de aproximativ 20 mp si o afumatoare improvizata, la proprietatea lui T. Petru a ars podul unui grajd din lemn cu invelitoare carton asflatat pe o suprafata de aproximativ 10 mp si aproximativ 200 kg furaje iar la proprietatea lui N. Vasilica a ars acoperisul unui magazii de lemne acoperita cu scandura si carton asfaltat pe o suprafata de aproximativ 15 mp.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 180.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui aparat de gatit improvizat.
Nu s-au inregistrat victime.

– 10.01.2011, ora 04:59 – incendiu casa particulara in comuna Drajna
In comuna Drajna, sat Drajna de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa particulara, proprietar C. Nicolae.
Au ars: acoperisul construit din lemn cu invelitoare tabla si tigla pe o suprafata de aproximativ 200 mp si bunuri din trei camere.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 80.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza jarului cazut din sistemele de incalzire.
Nu s-au inregistrat victime.

– 11.01.2011, ora 02:40 – incendiu casa particulara in localitatea Slanic
In localitatea Slanic, str. Grosanca, echipajele de pompieri au intervenit cu doua autospeciale de lucru cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa particulara, proprietar D. Ilie.
A ars peretele din lemn al bucatariei pe o suprafata de aproximativ 2 mp.
Pompierii au salvat bunuri in valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cos de fum amplasat ori neprotejat termic fata de materiale combustibile.
Nu s-au inregistrat victime.

Echipajele SMURD au intervenit in 7 cazuri de urgenta medicala. In toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate si transportate la Unitatea de Primiri Urgente, in vederea acordarii ingrijirilor medicale de specialitate.