Fost jucator al Tricolorului Breaza, fundasul central Bogdan Achitei a facut, din aceasta saptamana, un pas important in cariera sa. El a semnat un contract cu Dinamo Bucuresti si, pentru moment, va juca la echipa secunda a „cainilor rosii”. Brezenii l-au transferat pe Achitei de la CF Predeal, el debutand pentru gruparea prahoveana in Liga a II-a. Dupa experienta de la Tricolorul, urmatoarea echipa la care a evoluat Bogdan a fost Argesul Mihailesti, grupare de Liga a III-a care se afla in seria formatiilor prahovene.

Incep cursurile pentru „fluierasii” din lotul republican

Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat zilele in care vor avea loc cursurile de instruire a arbitrilor de la nivelul Ligii I, a II-a si a III-a. Astfel, primii care vor fi chemati la verificari sunt cei care activeaza in primul esalon fotbalistic al tarii, urmand sa fie instruiti la Brasov, in perioada 15-18 februarie. Cavalerii fluierului care oficiaza in Liga a II-a se vor reuni la Casa Fotbalului din Bucuresti, in zilele de 23-24 februarie. In schimb, „fluierasii si stegarii” de la nivelul Ligii a III-a vor fi chemati la testari pe 1 si 2 martie, dar in cazul lor cursul se va tine in patru centre: Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj-Napoca si Timisoara.

Razvan Dincuta, singurul arbitru prahovean la futsal

Pentru returul sezonului 2010-2011 la futsal, Comisia Centrala a Arbitrilor a dat publicitatii numele cavalerilor fluierului care vor arbitra in fotbalul disputat pe teren redus. Printre cei 22 de „fluierasi” din intreaga tara se numara si ploiesteanul Razvan Dincuta, fiul fostului mare jucator al Petrolului Ploiesti – Octavian Dincuta. La nivelul judetului, Razvan oficiaza la nivelul Ligii Minifotbal, fiind, in acelasi timp, observator de arbitri in competitiile organizate de catre Asociatia Judeteana de Fotbal Prahova.

Doua jocuri in 24 de ore!

Dupa doar patru antrenamente, tehnicianul echipei CSO Plopeni, Romica Ciobanu, le-a programat elevilor sai doua jocuri de verificare in numai 24 de ore! Astfel, astazi, pe stadionul Liliesti din Baicoi, plopenarii vor da piept cu Unirea Slobozia, echipa care activeaza, de asemenea, in Liga a III-a. In schimb, maine, formatia nou venita in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii va da piept cu Petrolistul Boldesti, iar in acest joc tehnicianul prahovenilor va testa jucatorii veniti in probe.
In alta ordine de idei, din lotul care a incheiat prima parte a campionatului, fundasul central Daniel Petre (in foto) si-a anuntat intentia de a nu mai continua la CSO Plopeni, dorind sa-si caute un alt angajament. Printre posibilele echipe la care ar putea sa-si continue cariera figureaza AFC Filipestii de Padure, grupare la care este legitimat Daniel Chirita si care detine drepturile federative ale lui Petre.

Grupaj realizat de Cristi DAMIAN