Unul din obiectivele Inspectoratului Judetean de Politie Prahova pentru anul 2011 este cresterea gradului de siguranta al cetateanului.
In acest context, au fost organizate doua actiuni preventiv – reactive in sistem integrat: “NOPTI LINISTITE” si „PRAHOVA IN SIGURANTA”.
In timpul celor doua actiuni a scazut numarul de plangeri adresate prin S.N.U.A.U. “112″, cu aproximativ 20%.

Prima din ele, desfasurata sub denumirea “NOPTI LINISTITE” a avut urmatoarele obiective principale:
– prevenirea comiterii de fapte antisociale la nivelul judetului, pe timpul noptii, prin organizarea de filtre rutiere pe drumurile ce asigura accesul spre aglomerarile urbane si care tranziteaza judetul si prin prezenta activa a politistilor;
– asigurarea respectarii legii.
La actiune au participat 384 de politisti de investigatii criminale, investigarea fraudelor, politie rutiera si ordine publica, care au constituit 114 filtre rutiere verificand 1.243 autovehicule .
In urma activitatilor desfasurate au fost constatate 22 de infractiuni si au fost aplicate 687 de sanctiuni contraventionale in valoare de 163.320 lei. Totodata, au fost retinute 24 de permise de conducere, au fost retrase 30 de certificate de inmatriculare si 12 placute de inmatriculare.

1. In noaptea de 21/22.01.2011, in jurul orei 0.30, politistii l-au depistat pe S. Gheorghe care efectua transport public de persoane pe ruta Ploiesti-Slanic, fara a detine licenta de executie pentru traseu.
Microbuzul apartinea unei societati comerciale din Plopeni.
Conducatorului auto i-a fost intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public de persoane, fapta prev. si ped. de art. 281 ind.1 C.P .
2. In noaptea de 19/20.01.2011, pe raza statiunii Azuga, a fost depistat B. Iordan, care conducea un autoturism pe drumurile publice desi consumase bauturi alcoolice.
Etilotestul a indicat o alcoolemie peste limita legal admisa, respectiv 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care conducatorului auto i-a fost intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu o alcoolemie peste limita legal admisa.
3. La data de 19.01.2011, a fost depistat S. Cosmin de 27 ani, din Mizil, care sustrasese un recipient metalic din curtea locuintei lui N. Ion.
La aceeasi data au fost depistati S. Ion de 20 ani si S. Vlaicu de 24 ani, ambii din Gorgota, dupa ce sustrasesera doua cazane pentru fabricat tuica in valoare totala de 5.000 lei.
Celor in cauza li s-au intocmit dosare penale pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 208-209 C.P .
4. In ziua de 19.01.2011, in jurul orei 22.30, pe Calea Bucuresti din Sinaia, a fost depistat S. Ninel de 24 ani, din Moroieni, care transporta cu un autoturism mai multe componente de cale ferata, pe care a declarat ca le-a cumparat de la o persoana din localitate, intentionand sa le valorifice la un centru de colectare.
Cercetarile continua pentru stabilirea situatiei de fapt.
5. In ziua de 20.01.2011, in orasul Valenii de Munte a fost depistat A. Constantin, care transporta cu o autoutilitara 14 bucati teava metalica. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca acestea au fost sustrase de A. Constantin, D. Ionut, B. Costel si R. Marian de la o sonda din Carbunesti.
Celor in cauza le-au fost intocmite dosare penale pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 208-209 C.P .
6. In ziua de 21.01.2011, a fost depistata C. Loredana, in varsta de 17 ani, din comuna Merisani, judetul Arges, imediat dupa ce aceasta sustrasese un portofel din geanta lui F. Sofia, din Ploiesti.
Minora a fost retinuta pentru o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti, cu propunere de arestare preventiva.