28 IANUARIE

.Ieri, in jurul orei 11,40, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova au fost solicitati sa intervina pe strada Cibinului din Ploiesti, ca urmare a faptului ca intr-un apartament a avut loc o explozie. Locatarul acestuia, un batran in varsta de 78 de ani a fost ranit, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Deflagratia se pare ca a fost cauzata de acumularile de gaze la aragazul din bucatarie. La locul sinistrului s-au deplasat doua echipaje de pompieri si ambulanta SMURD. Victima a fost internata la sectia de chirurgie plastica, avand arsuri de gradul II pe maini si pe picioare.

29 IANUARIE

Sapte liceeni prahoveni, care frecventeaza cursurile colegiilor nationale “Jean Monnet”, “Nichita Stanescu”, “I. L. Caragiale”, “Mihai Viteazul”, ale Colegiului Tehnic “Lazar Edeleanu” din Ploiesti, precum si ale Colegiului “Mihail Cantacuzino” din Sinaia, vor reprezenta, astazi, Casa de Cultura “I. L. Caragiale” a municipiului Ploiesti la Festivalul national de poezie “Ocrotiti de Eminescu”. Acest eveniment se va desfasura la Blaj.

30 IANUARIE

Maine, se vor incheia manifestarile dedicate marelui dramaturg Ion Luca Caragiale, care au marcat implinirea a 159 de ani de la nasterea acestuia. Pastrand traditia, si in acest an, Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiesti a organizat o serie de actiuni dedicate lui Caragiale, din care n-a lipsit concursul interjudetean de interpretare artistica a personajelor din renumitele piese ale dramaturgului.