In aceste zile, traficul rutier pe D.N. 1 este foarte aglomerat, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei circulandu-se in coloana.
In cursul zilei de ieri, Dispeceratele de Supraveghere Video a Traficului rutier Barcanesti si Sinaia au inregistrat valori de trafic foarte ridicate, peste 11.000 de autovehicule, in conditiile in care intr-o zi obisnuita aceste valori sunt la jumatate.
Analizele de trafic au relevat faptul ca aceste valori de trafic sunt mai mult decat dublul capacitatii de preluare a D.N. 1.
In zona statiunilor parcarile amenajate au fost deja ocupate, iar automobilistii vor fi nevoiti sa caute locuri de parcare pe strazile laterale, fapt ce va ingreuna si mai mult circulatia (orice viraj la stanga necesita acordarea prioritatii autovehiculelor care vin din sensul opus si presupune, implicit, formarea de coloane de masini in spatele celei care semnalizeaza pentru a vira pe o strada laterala).
Tot pentru siguranta si fluidizarea traficului rutier, in statiunea Busteni au fost amplasate separatoare de sens. Acestea au rolul de a impiedica atat schimbarea sensului de mers cat si traversarea neregulamentara a pietonilor, factori favorizanti ai producerii de coloane de autovehicule.
Agentii de politie rutiera actioneaza la fiecare intersectie din statiunile montane si in zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regula, apar probleme in ceeea ce priveste fluenta circulatiei.
Reamintim ca pentru evitarea aglomeratiei de pe D.N.1 Ploiesti – Brasov , poate fi folosita si ruta D.N. 1 A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele .
Pentru a se ajunge in zona Bran – Moeciu se poate urma traseul A 1 Bucuresti – Pitesti, D.N. 73 Pitesti – Brasov.