Consiliul Judetean Prahova receptioneaza lucrarea Baza de Salvare Montana in comuna Maneciu, sat Cheia, luni – 13 decembrie 2010, ora 12.30. Obiectivul a fost finantat din bugetul propriu, valoarea fiind de 972 594, 31 lei. Lucrarea inceputa in noiembrie 2009 a fost realizata de SC Conti SA, avand ca beneficiar Serviciul Judetean de Salvamont Prahova.
Noua baza Salvamont, a treia din judetul Prahova dupa cele din Sinaia, Cota 1400 si Busteni-Babele, are amenajate un cabinet medical de prim ajutor, 3 camere de odihna pentru salvamontisti sau turistii surprinsi de vreme neprielnica, o bucatarie si o baie.

„Incepand cu acest an, turistii surprinsi de vereme neprielnica se pot adaposti in refugiul permanent de la Cheia. De asemenea, asiguram excursionistii ca cei 6 salvatori montani ce asigura primul ajutor, fac patrule preventive pe traseele montane de la baza masivului Ciucas, asigurand interventia prompta”, precizeaza, intr-un comunicat de presa, vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Auras Dragomir.