Un fotbalist plecat spre “Fotbalul mare” de la Electrosid Titu, care a jucat, in tur, la FC Botosani, Alexandru Tiganasu (foto), este pe lista de achizitii a Astrei, lucru “desconspirat” chiar de patronul gruparii moldovene, Valeriu Iftime. Acesta a declarat ca mijlocasul botosanean, in varsta de 20 de ani, care recent a fost convocat la un trial al echipei nationale de tineret a Romaniei este dorit de Astra Ploiesti si ca acesta se va prezenta sub comanda lui Tibor Selimes. “Tiganasu va merge in pregatire cu Astra maximum doua saptamani, timp in care oficialii ploiesteni sunt asteptati sa vina la negocieri” – au anutat moldovenii, conform site-ului Botosani On-line.

Plopeniul cauta solutii

Dupa ce au incheiat turul pe un loc retrogradabil, oficialii formatiei CSO Plopeni spera ca la finele sezonului actual sa se situeze deasupra liniei cu echipele care duc in esalonul de elita judetean. Chiar daca in aceste zile toata lumea fotbalului este in vacanta, nu acelasi lucru se intampla si in cazul lui Romulus Ciobanu, tehnicianul Plopeniului cautand solutii pentru retur. Mai intai el trebuie sa-i convinga pe Necatu si Calinescu sa continue cu gruparea prahoveana, dupa ce in aceasta iarna cei doi fotbalisti si-au incheiat conturile cu trupa de pe arena „Gheorghe Silaev”. Un capitol unde CSO Plopeni a patimit in prima parte a campionatului a fost la nivelul jucatorilor sub 21 de ani, acolo unde Ciobanu nu prea a avut solutii. Insa, pentru retur vrea sa modifice acest aspect, fiind in discutii avansate cu mai multi fotbalisti nascuti dupa 1 ianuarie 1989.

Tudor „joaca” de Craciun

Ploiesteanul Eusebiu Tudor, antrenor al gruparii Under 21 de la Al Ettifaq Damman, club din primul esalon al Arabiei Saudite, face sarbatorile pe terenul de joc, campionatul de tineret fiind in plina desfasurare in tara asiatica! Astfel, o parte a etapei se disputa chiar in ziua cand in Romania se sarbatoreste Craciunul, echipa lui Tudor evoluand insa a doua zi, pe 26 decembrie, in deplasare, la Al Qadasiya, apoi, pe 30 decembrie, echipa antrenata de fostul tehnician de la Petrolul si Chimia Brazi joaca, pe teren propriu, cu Al Fateh. Dupa o treime de campionat, Eusebiu Tudor si tineretul lui Al Ettifaq se afla pe locul 5, din 14 echipe.

Burchi s-a despartit de Balotesti

Recent, fotbalistul campinean Ion Burchi si-a incheiat conturile cu formatia CS Balotesti, grupare pe care a preluat-o la cateva etape bune de la startul actualului sezon de Liga a III-a. Dupa 15 etape disputate, ilfovenii se claseaza pe locul al X-lea, cu o zestre de 17 puncte, multe dintre acestea fiind reusite chiar de jucatorul prahovean in varsta de 38 de ani. Inainte de a se ocupa de destinele celor de la CS Balotesti, Burchi a pregatit formatia CSM Campina, grupare care doreste promovarea in Liga A Prahova. Altfel, din retur Burchi se va ocupa de pregatirea unei formatii de prim esalon judetean – CS Banesti-Urleta.

Grupaj realizat de Marian DIMA si Cristi DAMIAN