„Poveste de iarna”, spusa in colinde

Ploiestenii care iubesc muzica de calitate vor avea ocazia sa urmareasca, pe data de 11 decembrie, la ora 19,00, un spectacol de colinde, intitulat “Poveste de iarna”, organizat de Corala “Ioan Cristu Danielescu” a Casei de Cultura a Sindicatelor Ploiesti. Acesta va avea loc la sediul institutiei, intrarea fiind gratuita. Evenimentul va fi partial inregistrat de postul TVR 2 si va fi difuzat chiar in ziua de Craciun, in cadrul emisiunii “Atentie, se canta!”. Gazdele spectacolului – unde vor imbinate arta muzicala si cea a recitarii – sunt compozitorul Horia Moculescu si actrita Alexandra Velniciuc – care prezinta, de altfel, si emisiunea amintita.

Peste 2, 5 miloane de lei pentru finantarea revistelor culturale

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului pe anul in curs al Ministerului Culturii si Patrimoniului National (MCPN) si pe cel al Academiei Romane cu 2, 5 milioane de lei si, respectiv, cu 50.000 de lei. Banii provin din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Executivului, fiind destinati sustinerii financiare a revistelor culturale din Romania. Suma de care va beneficia MCPN va fi alocata pentru finantarea unor publicatii din domeniul literaturii, arhitecturii, artei plastice, muzicii si dramaturgiei, precum si a unor publicatii in limbile maghiara si germana, in cadrul Programului de sustinere a editarii revistelor culturale. Este vorba despre revistele: „Romania Literara”, „Luceafarul”, „Ramuri”, „Orizont”, „Apostrof”, „Convorbiri literare”, „Helikon”, „Viata Romaneasca”, „Steaua”, „Arhitectura”, „Arta”, „Muzica”, „Actualitatea Muzicala”, „Semnal teatral”, „Contemporanul – Ideea europeana”, „Lato”, „Vatra”, „Korunk”, „Szekelyfold”, „Echo der vortragsreihe”. Fondurile alocate Academiei Romane vor fi utilizate pentru finantarea publicatiilor editate de Institutul de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoriu” si de Institutul de Istoria Artei „George Oprescu”.

Parteneriat educational intre scoli din Slanic si Fantanele

Reprezentantii Scolii cu clasele I-VIIII din Fantanele si cei ai Scolii cu clasele I-VIII din Slanic – Grosani au participat, recent, la prima intalnire din cadrul Parteneriatului educational incheiat intre cele doua institutii, pe perioada anului scolar 2010-2011. La eveniment au mai participat autoritati locale din Fantanele, un reprezentant al Inspectoratului Scolar Prahova – Diamanta Salceanu, responsabil cu munca educativa la nivel judetean, profesori ai Scolii “George Calinescu din Onesti si preoti. Elevii au participat la diverse activitati, in cadrul unor ateliere de creatie: au compus poezii, au invatat cantece, au desenat, au impletit panusi de porumb pentru a realiza obiecte de decor, au vorbit despre cum ar dori sa arate scoala lor in viitor. Copiii au avut, astfel, ocazia sa puna in practica notiunile invatate la scoala, sa lege prietenii, sa-si dezvolte abilitatile, imaginatia si creativitatea. In cadrul intalnirii a fost organizat si un atelier al parintilor.