La aceasta ora, la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane nu sunt anuntate drumuri nationale blocate.
Precizam insa ca, din pricina numarului mare de automobilisti care au ales sa petreaca noaptea de revelion la munte, in special in statiunile de pe Valea Prahovei, valorile de trafic de pe DN1 au inceput sa se intensifice. Astfel, in zona orasului Comarnic si pe tronsonul Sinaia – Busteni s-a format deja aglomeratie pe sensul catre Brasov.
In acest context, le reamintim conducatorilor auto ruta pe care o pot utiliza in scopul evitarii aglomeratiei de pe Valea Prahovei: DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Brasov.
De asemenea, la Sinaia se poate ajunge si pe urmatoarea ruta: DN71 Bucuresti –Targoviste – Fieni – Sinaia.
Informam ca in jurul orei 11.00, un grav accident rutier a avut loc pe DJ282, in localitatea botosaneana Albesti. Conducatorul unui autoturism nu a oprit la o trecere la nivel cu calea ferata semnalizata, masina fiind izbita de trenul personal Botosani – Iasi. Conform primelor informatii obtinute de la fata locului, in urma impactului, patru persoane si-au pierdut viata.
De asemenea, precizam ca pe mai multe artere rutiere importante din tara se semnaleaza ceata. Este vorba despre Autostrada A3 Turda – Gilau si numeroase drumuri din judetele: Iasi, Neamt, Caras-Severin, Calarasi, Braila, Constanta si Tulcea.
Pentru evitarea producerii unor accidente rutiere, le recomandam conducatorilor auto sa adapteze in permanenta viteza la situatia concreta de drum si vizibilitate si, in conditii de aderenta scazuta la suprafata de rulare, sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului.