Organizatia de tineret a PSD Prahova a organizat, astazi, o conferinta de presa prin care anunta ca membri PSD din Consiliul Local vor initia un proiect de hotarare pentru interzicerea etnobotanicilor. O ora mai tarziu, Primaria a trimis un comunicat prin care primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, impreuna cu toti cei 27 de consilierii locali ai municipiului, sunt initiatorii unui proiect de hotarare, care vizeaza combaterea prin toate mijloacele a flagelului provocat de consumul plantelor etnobotanice pe raza municipiului.
In proiectul de hotarare initiat de Volosevici, se prevede interzicerea in municipiul Ploiesti, a depozitarii, fabricarii, distributiei, detinerii, oferirii, transmiterii, achizitionarii, intermedierii si utilizarii plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope, de orice fel, indiferent de regimul juridic reglementat de legislatia in vigoare.
De asemenea, proiectul de hotarare stipuleaza ca nerespectarea prevederilor mentionate, se va sanctiona cu amenda contraventionala cuprinsa intre 3.000 si 5.000 lei, cu exceptia faptelor care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, situatie in care vor fi sesizate organele de urmarire penala.
Totodata, proiectul de hotarare cuprinde si prevederea conform careia, concomitent aplicarii sanctiunii mentionate, agentul constatator va dispune, dupa caz, confiscarea si ridicarea produselor care fac obiectul contraventiei, in scopul distrugerii lor, precum si confiscarea veniturilor realizate din comercializarea ilicita a acestora.