Politistii Biroului de Investigatii Criminale Ploiesti au reusit identificarea principalului suspect in cazul barbatului care i-a inselat pe parintii Madalinei Manole.
Acesta este I. Sorin, in varsta de 45 de ani, din Onesti, judetul Bacau, recidivist, condamnat anterior pentru 19 infractiuni de inselaciune, talharie si furt.
In cursul lunii septembrie a acestui an, acesta s-a prezentat la domiciliul parintilor Madalinei Manole, s-a recomandat ca fiind „Dragos”, un apropiat al decedatei si ca detine inregistrari audio care atesta faptul ca cineva ar fi procurat pentru aceasta substante interzise.
In schimbul „probelor”, suspectul a solicitat suma de 1.200 lei, care i-ar fi fost necesara la spital, pentru a achita tratamentul unei persoane pe care spunea ca a accidentat-o cu autoturismul chiar in ziua respectiva.
Suspectul a mers la spital impreuna cu parintii si nepotul Madalinei Manole, unde a primit suma de 1.200 lei, dupa care profitand de neatentia lor a parasit incinta unitatii printr-o iesire secundara.
Anterior acestui moment, in timp ce se aflau la domiciliul familiei Manole, „Dragos” a facut schimb de numere de telefon cu aceastia si le-a lasat o geanta tip „diplomat” de culoare neagra care ar fi continut inregistrarile invocate. Politistii au descoperit ulterior ca geanta continea in realitate produse de patiserie si bunuri fara valoare.

Cercetarile efectuate in legatura cu numarul de telefon lasat partii vatamate, au aratat o anumita frecventa a apelurilor efectuate catre mai multe persoane ce domiciliaza in Piatra Neamt.
Astfel, au fost dispuse verificari in Piatra Neamt, ocazie cu care a rezultat ca un anume „Dragos” ar locui in oras si ar avea legatura cu apelurile telefonice respective.
A fost solicitat sprijin politistilor din Piatra Neamt, care s-au deplasat la adresa respectiva unde l-au depistat pe suspect.
Cu ocazia verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca suspectul era urmarit din anul 2009, pe numele sau fiind emis mandat de executare a pedepsei inchisorii pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, mandat emis de Judecatoria Bacau.

Politistii ploiesteni continua cercetarile fata de suspect, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, urmand a fi luate masurile legale.