Desi legea sanctioneaza drastic detinerea sau comercializarea ilegala a substantelor pirotehnice periculoase, nu putini sunt cei care nu tin cont de ea. Astfel, recent, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Prahova au efectuat un control inopinat la sediul unei societati comerciale, suspectate ca ar detine si comercializa ilegal astfel de obiecte. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca respectiva firma a detinut si a comercializat articole pirotehnice, fiind gasite, totodata, 536 de lumanari cu amestec pirotehnic, a caror provenienta nu a putut fi justificata. De asemenea, s-a mai constatat si faptul ca respectiva societate nu este autorizata sa detina sau sa comercializeze astfel de articole. Acestea au fost confiscate, iar administratorului societatii i-a fost intocmit dosar penal.
Recolta politistilor este, insa, mult mai mare, cat timp, saptamana trecuta au fost efectuate controale la alti agenti economici. fiind gasite in neregula doua societati care detineau, fara acte de provenienta, 600 de articole pirotehnice clasa I. Si administratorilor acestora le-au fost intocmite dosare penale.
Nici persoanele fizice nu au scapat prea usor. G. Doru, din Dambovita, gasise vad de desfacere a petardelor chiar in centrul Ploiestiului. Asupra acestuia au fost gasite 200 de astfel de obiecte, care i-au fost ridicate, iar damboviteanul s-a ales cu dosar penal.
(F.T.)