In sedinta ordinara din aceasta luna, consilierii locali din Breaza le pregatesc locuitorilor orasului o serie de sanctiuni care vizeaza „regimul contraventiilor privind buna gospodarire si infrumusetare a orasului”, la propunerea alesului local Ciprian Chitoi. Lista faptelor pasibile de amenzi grase este deschisa de neintretinerea fatadelor imobilelor detinute „cu orice titlu”, diferentiat in functie de zona in care acestea sunt situate.
Chiar si folosirea hartiei, a cartonului sau a scandurilor in locul ferestrelor sparte este pasibila de amenda, incepand de la 200 de lei si mergand chiar si pana la 2.000 de lei!
Prevederi mai putin obisnuite, incadrate la regimul faptelor contraventionale, sunt aruncarea de la ferestre sau de la balcoane a deseurilor menajere (amenda: de la 500 de lei – persoanele fizice, pana la 2.000 de lei – persoanele juridice), scuturarea covoarelor, a lenjeriei sau a altor obiecte pe ferestre sau balcoane (amenzi similare celor mentionate anterior).
Aviz iubitorilor de animale care ies la plimbare cu cainii prin parcurile orasului Breaza: utilizarea zonelor verzi pentru satisfacerea nevoilor fiziologice umane sau animale se sanctioneaza cu 200 de lei.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi in editia tiparita a ziarului Prahova de maine, 13 decembrie 2010.