Cuprins, probabil, de spiritul Sarbatorilor de Iarna, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, s-a transformat in Mos Craciun, rasturnand sacul cu laude in poarta Guvernului. Daruri n-a considerat ca este nevoie sa transmita – fie si prin posta – la Palatul Victoria, dat fiind acordul in vigoare cu FMI, in valoare de 13 milioane de euro, ci doar sa … gadile sentimentele celor aflati la putere.
Recent, femeistul a declarat ca Romania si-a schimbat imaginea de „elev mediocru”. In baza caror rezultate considera Franks ca „elevul” – care nu iesea din comun, era modest, era banal, lipsit de inteligenta, de capacitate ori cultura (vezi explicatia cuvantului mediocru) – brusc, merita sa promoveze clasa? Raspunsul acestuia a venit imediat: „dupa ce Guvernul Boc a supravietuit voturilor de neincredere si protestelor pentru respectarea cererilor FMI privind reducerea cheltuielilor si a numarului de angajati” (!?!)
Ei, asa mai merge! Carevasazica, Guvernul Boc s-a facut mai destept dupa ce a respins, cu atata insensibilitate, toate actiunile care au avut loc in tara in ultima perioada: greve generale, aruncarea cu caschete in curtea Cotrocenilor, manifestari ale sindicatelor etc. Cu siguranta, nici cu gandul nu gandesc ocupantii Palatului Victoria ca au devenit mai inteligenti dupa ce a iesit din greva foamei si celebra invatatoare care a protestat, in acest mod, fata de reducerea salariilor cu 25%.
Ori, poate, guvernantilor le-a venit mintea de pe urma ? Ba, din contra! Boc o tine una si buna: sustine cu tarie ca toate masurile pe care si-a pus semnatura sunt cele mai bune, singurele care vor avea menirea sa scoata tara din saracie.
Si pentru ca la poarta Guvernului, chiar mai devreme, s-a rasturant sacul cu laudele lui Franks, Emil Boc deja a inceput sa se umfle in pene, anuntand, ieri, prefectii, prin sistemul videoconferintei, ca Romania va deveni tara cu cele mai bune perspective din Europa Centrala si de Est !
Evident, o asemenea perspectiva luminoasa nu se putea anunta daca Guvernele conduse de Emil Boc, in numar de cinci, n-ar fi fost atat de mana stransa, de calculate, de serioase, de responsabile, de competente, de harnice si atat de muncitoare, si ziua si noaptea, si sambata si duminica, nu doar in zilele lucratoare, numai si numai pentru bunul mers al tarii !
Evident, inghetarea pensiilor, scaderea salariilor, diminuarea sau anularea unor ajutoare, disponibilizarile, toate au mers, mana in mana, numai si numai ca peste sase luni, asa cum a anuntat, ieri, premierul, Romania sa devina tara cu cele mai bune perspective din Europa. Nici ca sperau romanii la asemenea succes!
Mai trist este, insa, ca pentru o asemenea realizare, din sacul cu laude rasturnat in poarta Guvernului, pentru popor n-a mai ramas nimic.
Nici macar o lauda cat de mica, dat fiind faptul ca reusit sa razbata cu bine aproape de final de an. Dar, ce sa-i faci, daca Mosul a considerat ca laudele sunt doar pentru cei aflati la guvernare, care nu mai au statutul de “elev mediocru”…
Nicoleta DUMITRESCU