In intervalul 09 decembrie, ora 20:00 – 10 decembrie, ora 12:00, vantul va prezenta intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi la rafala 70…75 km/h, indeosebi in sudul si in estul tarii. In nord, centru si est, precum si in zonele montane va ninge, local viscolit.
In regiunile vestice ploile se vor transforma in ninsori inca din aceasta dupa-amiaza. Pe parcursul zilei de 10 decembrie precipitatiile si vantul vor diminua, dar vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, devenind local geroasa.

Institutia Prefectului Judetului Prahova a dispus instituirea serviciului de permanenta la sediile primariilor pe perioada avertizarii, comitetele locale pentru situatii de urgenta trebuind sa urmareasca cu toata atentia evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta.
Va fi monitorizata de catre institutiile de specialitate starea drumurilor, asigurarea continuitatii in furnizarea gazelor, energiei termice si electrice pentru populatie. In cazul aparitiei unor situatii deosebite, se vor informa cu maxima operativitate Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Institutia Prefectului Judetului Prahova, in vederea organizarii interventiei echipelor operative.