– 20.12.2010, ora 01:18 – incendiu casă particulară în comuna Dumbrăveşti
În comuna Dumbrăveşti, sat Crăciuneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar D. Tudora.
Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, mobilier şi materiale textile.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 31000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
Nu s-au înregistrat victime.

– 19.12.2010, ora 16:11 – incendiu anexă gospodărească în comuna Albeşti Paleologu
În comuna Albeşti Paleologu, str. Vadu Părului, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar A. Gheorghe.
Au ars: aproximativ 120 mp acoperiş construit din atereală lemn cu învelitoare plăci azbociment şi aproximativ 4000 kg plante furajere.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 30.000lei.
Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric.
Nu s-au înregistrat victime.

– 19.12.2010, ora 03:06 – incendiu anexă gospodărească în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, str. Dobrogei, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar I. Ana.
Au ars aproximativ 3 mp acoperiş construit din atereală lemn cu învelitoare tablă.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1500 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
Nu s-au înregistrat victime.

– 18.12.2010, ora 10:45 – incendiu casă particulară în comuna Târgşorul Vechi
În comuna Târgşorul Vechi, str. Albastrelelor, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar A. Florian.
Au ars: mobilierul, aparatura electrocasnică şi diverse materiale textile.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza amplasării necorespunzătoare a unor materiale combustibile faţă de mijloace de încălzire.
Nu s-au înregistrat victime.

– 17.12.2010, ora 13:21 – incendiu autoturisme în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, str. Cameliei, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o autodubă, ulterior propagându-se la un alt autoturism.
Au ars: compartimentele motor şi accesoriile din mase plastice şi cauciuc.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 40.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.
Nu s-au înregistrat victime.

– 18.12.2010, ora 10:09 – deblocare uşă în municipiul Ploieşti
În municipiul Ploieşti, str. Banatului, un echipaj de pompieri a intervenit pentru deschiderea forţată a uşii de acces în apartament, proprietar S. Maria în vârstă de 93 ani.

Echipajele SMURD au intervenit în 47 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.