Se apropie Craciunul asa ca au inceput sa apara si furturile de brazi din paduri. In numai doua zile, politistii au confiscat 100 de brazi taiati ilegal. Padurarii vor intensifica in aceasta perioada paza si controalele, inclusiv in zonele in care se comercializeaza pomi de Craciun. Brazii care se vand in piete trebuie sa aiba sigiliul de conformitate eliberat de Ministerul Mediului.
Doi prahoveni au fost opriți de polițiști in trafic, in zona Cerașu și Campina, pentru ca transportau brazi de Craciun. Oamenii legii au constatat ca cei doi barbați nu avea acte de proveniența și nici aviz de insoțire a marfii. In urma controlului au fost confiscați 100 de brazi, iar indivizii au fost amendați conform legii.

In zona halelor Centrale au aparut astazi și primii comercianți de brazi și molizi. Pomii de Craciun vanduți la hale au sigiliul de conformitate eliberat de Ministerul Mediului.
Mai sunt doar doua saptamani pana la Craciun, dar clienții intarzie totuși sa apara. Ploieștenii spun ca prețurile sunt prea mari pentru bugetul lor. Un brad de 3 metri se vinde cu 200 de lei in piața de la Halele Centrale.