Se apropie Craciunul, iar in gospodariile prahovenilor a inceput sacrificarea porcilor. Nu toti au avut insa rabdare sa merga cu carnea la analiza, asa ca au mancat din ea fara sa stie ca este infestata cu Trichinella Spiralis. Medicii veterinari recomanda populatiei sa nu se grabeasca sa consume din porcul taiat in curte pentru ca exista riscul sa se imbolnaveasca cu trichineloza. Examenul carnii se poate face in fiecare circumscriptie veterinara din Judet, examenul pentru trichina costand doar 7 lei.
Pentru a face fata valului de solicitari, medicii veterinari au prelungit programul de lucru la circumscriptii, acesta desfasurandu-se acum intre orele 08:30 si 18:00.

In Prahova au fost confirmati ca fiind infestati cu trichina 9 porci sarificati in ultimele doua zile. Din unul dintre ei au si apucat sa manance cinci persoane. Simptomele de boala la om, dupa consumul de carne infestata constau in tulburari digestive, care apar la 1-2 zile dupa consum, fsunt ebra, lipsa poftei de mancare, dureri musculare, dificultati de masticatie, urticarie, tulburari neuropsihice, tulburari respiratorii, tulburari cardiace.