In urma cercetarilor si investigatiilor efectuate, politistii din Baicoi au identificat principalul suspect al furtului comis in dauna Casei de Cultura Baicoi. Este vorba despre F. Nicu, de 26 de ani, din localitate.
Din verificarile politistilor a rezultat ca tanarul ar fi sustras din sala de spectacol a cladirii Casei de Cultura aparatura electronica (un mixer, doua amplificatoare sunet, un CD Player, amplificator sunet si lumini, un Radio CD).
Infractiunea a fost comisa pe timpul noptii, in perioada 25 – 29.11.2010, iar prejudiciul a fost estimat la valoarea de aproximativ 15.000 lei.
Oamenii legii au efectuat o perchezitie la domiciliul suspectului, unde au fost depistate si ridicate toate bunurile reclamate ca fiind furate.
F. Nicu a fost retinut pe baza de ordonanta pentru o perioada de 24 ore, incepand cu data de 8.12.2010 ora 20:00. In sarcina invinuitului s-a retinut comiterea infractiunii de furt calificat, fapta prev. si ped. de art. 208-209, alin. 1, lit. G si i din C.p..
In cursul zilei de ieri, F. Nicu a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Campina, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Cercetarile sunt continuate pentru administrarea probatoriului necesar in vederea tragerii la raspundere penala a invinuitului.