In cursul diminetii de miercuri, politistii impreuna cu forte ale Jandarmeriei au descins la 27 de locatii apartinand membrilor gruparii, perchezitiile desfasurandu-se in Ploiesti, Campina, Baicoi si localitatile limitrofe efectivele mobilizate insumand aproximativ 200 de oameni ai legii.

In urma perchezitiilor efectuate la domiciliile suspectilor, politistii au gasit bani, bijuterii, aparatura electronica, centrale termice, parfumuri, dar si obiecte care ar fi putut servi la comiterea infractiunilor.
Totodata prin extinderea cercetarilor au mai fost gasite:
– 3 arme cu aer comprimat;
– 11.000 tigari diferite marci, provenite din Republica Moldova;
– 400 cutii petarde si artificii;
– 3.000 litri combustibil (posibil motorina).
Toate aceste bunuri au fost indisponibilizate de politisti, 5 persoane fiind retinute pe baza de Ordonanta de retinere.

Infractiunile pentru care sunt cercetati membrii gruparii sunt:
– Furt calificat (de autoturisme, din locuinte, societati comerciale, din anexe gospodaresti, garajuri).
– Talharie;
– acte de camatarie urmate de santaj;
– prostitutie si proxenetism;
– Conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a avea permis de conducere.
– punere in circulatie a unui autovehicul cu acte de inmatriculare false;
– dare de mita. In sarcina unuia dintre suspecti s-a retinut si infractiunea de dare de mita, constand in aceea ca s-a internat in mod fictiv intr-o unitate spitaliceasca, pentru a amana astfel termenul dispus de Judecatoria Ploiesti in dosarul in care este inculpat pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

In cursul zilei de ieri, cinci persoane, respectiv liderii gruparii, au fost retinute, urmand ca astazi sa fie prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile sunt continuate si fata de ceilalti membrii ai gruparii, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si a luarii masurilor legale care se vor impune.