Comparativ cu anul trecut, administratia condusa de Andrei Volosevici baga in salubrizarea orasului cu 50% mai multe fonduri. Ieri, la propunerea primarului Ploiestiului, consilierii – votanti in bloc ai PDL, PNL si PNG au aprobat alocarea a inca 500.000 de lei pentru curatarea strazilor din municipiu.

Cu toata impotrivirea consilierilor PSD, care au incercat sa argumenteze ca o noua rectificare bugetara pentru suplimentarea sumelor destinate salubrizarii inseamna „cheltuirea banilor publici fara discernamant”, in pusculita SC Rosal Grup SRL, firma deputatului PDL Silviu Prigoana, au mai intrat, incepand de ieri, cinci miliarde de lei vechi pentru activitatile de curatenie cai publice si deszapezire.
Consilierul local Constantin Popa (PSD) a demonstrat, pe cifre, ca spre deosebire de bugetul aprobat la inceputul anului 2010, Rosal Grup a ajuns sa inghita tot mai multi bani de la administratia condusa de Andrei Volosevici. La o rectificare anterioara, la care se propusese initial suplimentarea sumelor pentru salubrizare cu nu mai putin de cinci milioane de lei, s-au alocat, totusi, trei milioane de lei pentru „noul program extins de curatenie”, propus de Regia Autonoma de Servicii Publice, la directa indrumare a edilului sef al municipiului. Pe langa fondurile primite in vara, Rosal va mai incasa si alte sume pana la sfarsitul acestui an (in afara celor cinci miliarde de lei vechi alocati ieri), lucru recunoscut chiar si de catre directorul RASP, Razvan Lungu.
Una peste alta, daca in 2009 salubrizarea si deszapezirea au costat circa 7,3 milioane de lei, acum, firma de partid a reusit performanta sa toace trei milioane de lei in doar doua luni, ajungandu-se astfel la o valoare care, pana la sfarsitul lui 2010, va fi cu cel putin 50% mai mare decat in anul precedent.
Deocamdata, Rosal Grup si activitatea sa de salubrizare a cailor publice din Ploiesti au ridicat suma alocata initial pentru salubrizare (7,4 milioane de lei – suma estimata potrivit cheltuielilor de anul trecut) la 11.091.000 de lei.
Si, conform estimarilor, asta nu va fi tot, pentru ca pana la sfarsitul anului va mai avea loc o rectificare bugetara in plus pentru curatarea orasului.
Trai, neneaca, pe banii statului!
Violeta STOICA