Ieri dimineata, dispeceratul Politiei Municipiului Ploiesti a fost sesizat telefonic cu privire la faptul ca la Spitalul Judetean Ploiesti s-a prezentat pentru a primi ingrijiri medicale un tanar care sustine ca a fost agresat de catre politisti. Imediat la fata locului s-a deplasat o echipa de cercetare, care a inceput verificarile.
Astfel, a fost stabilit faptul ca in aceeasi zi, in jurul orei 4.30, un agent de siguranta publica din cadrul Biroului de Politie pentru Centrul Universitar care asigura ordinea si siguranta publica in campus, a oprit pentru legitimare trei tineri in vadita stare de ebrietate, care deranjau linistea publica, carora le-a recomandat sa mearga in camere pentru a se odihni. Printre acestia se afla si M. Madalin, in varsta de 21 de ani, tanarul care sesizase faptul ca a fost victima unei agresiuni.
Dupa o ora, M. Madalin, insotit de unul dintre prieteni, a mers din nou la un bar din apropiere pentru a consuma bauturi alcoolice, la revenire provocand din nou scandal in apropierea caminului, devenind chiar violent.
La solicitarea politistilor si a reprezentantilor locului de cazare, tinerii au mers in camera. Intrucat dorea sa scape de aplicarea sanctiunii contraventionale, M. Madalin a solicitat colegilor sa-l loveasca in zona fetei, pentru a-i fi provocata sangerarea, dupa care au murdarit cu sange traseul catre biroul de politie.
Pus in fata evidentelor, tanarul student a recunoscut inscenarea agresiunii, politistii sanctionandu-l contraventional conform prevederilor Legii 61/1991.
Cercetarile sunt continuate de catre politisti, urmand ca reprezentantii universitatii sa analizeze situatia in conformitate cu regulamentul propriu.