Uniformele Directiei Silvice costa peste patru miliarde de lei vechi

La mijlocul lunii decembrie, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitionarea uniformelor de serviciu destinate angajatilor Directiei Silvice Prahova. Pentru 1.948 de camasi, 330 de scurte de iarna, 330 de costume de vara si alte 330 de costume pentru primavara si toamna, Romsilva este gata sa achite peste patru miliarde de lei vechi.

Programe nationale de sanatate – aplicate pe doi ani

Ministerului Sanatatii propune modificarea structurii programelor nationale de sanatate, acestea urmand a fi aplicate pe doi ani, si nu pe un singur an, asa cum se defasoara in prezent. Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat ca motivatia acestei posibile schimbari este greutatea cu care se incheie, anual, contractele cu furnizorii, ceea ce conduce la disfunctionalitati in aplicarea programelor nationale de sanatate. Pentru perioada 2011-2012, au fost pastrate cele mai multe dintre programele nationale de sanatate care existau, atat cele de preventie derulate de catre Ministerul Sanatatii, cat si cele de tratament gestionate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Noutatea o reprezinta introducerea unor noi programe, in scopul reducerii incidentei cancerului in Romania. Astfel, in anul 2011, Ministerul Sanatatii a programat demararea aplicarii programului de screening de cancer de col uterin, de san si colorectal.

Acoperisul statiei CFR Floresti va fi reparat

Desi duce o lipsa acuta de fonduri, Compania Nationala Cai Ferate Romane organizeaza licitatii, pana la sfarsitul acestui an, pentru repararea cladirilor degradate aflate in patrimoniul sau. Printre acestea se regaseste si imobilul statiei CFR Floresti Prahova, al carui acoperis se afla intr-o stare jalnica. Lucrarea, estimata la circa 85.000 de lei, va fi demarata in primavara anului 2011, dupa parcurgerea tuturor etapelor de selectie a constructorului care se va ocupa de refacerea acoperisului statiei CFR.