Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt semnalate probleme deosebite in ceea ce priveste traficul rutier pe drumurile nationale si autostrazi.
In judetul Bistrita-Nasaud, incepand cu ora 13:20, a fost reluat traficul rutier pe DN17D, intre localitatile Rebrisoara si Nepos. Circulatia a fost intrerupta mai mult de o ora din cauza unui accident rutier in care au fost implicate doua autovehicule, un autoturism si o autoutilitara. O persoana a decedat. Cauza probabila a accidentului a fost depasirea neregulamentara.
In judetul Harghita se circula in conditii de ceata pe DN13A Odorheiu Secuiesc – Miercurea-Ciuc. Intrucat vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri, se impune rularea cu viteza redusa si folosirea luminilor de ceata impreuna cu cele de intalnire.
Exista anumite sectoare de drumuri nationale afectate de alunecari de teren, pe care se deruleaza lucrari de consolidare si de refacere a partii carosabile. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN 1, la kilometrul 94+350 de metri, intre localitatile Campina si Cornu, in judetul Prahova, pe sensul catre Ploiesti;
• DN10, in judetul Buzau, segmentul Chirilesti – Siriu;
• DN67, in judetul Valcea, tronsonul Costesti – Negrulesti;
• DN73 C, in zona Godeni, judetul Arges;
• DN73 D Pitesti – Suslanesti, in judetul Arges;
• DN15, in judetul Harghita, la Tulghes;
• DN66 Bumbesti (judetul Gorj) – Aninoasa (judetul Hunedoara).
Meteorologii au prognozat pentru astazi precipitatii sub forma de ninsoare la munte, ploaie, lapovita si doar trecator ninsoare in Maramures. Politistii le recomanda conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata conditiilor meteo-rutiere si sa foloseasca luminile de intalnire pe tot parcursul zilei.