Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora traficul rutier se desfasoara normal pe drumurile nationale si pe autostrazi. Nu sunt anuntate artere cu circulatia blocata din cauza vreunui eveniment rutier.
Precizam insa ca, din pricina unor alunecari de teren, exista mai multe sectoare de drumuri pe care circulatia auto se desfasoara ingreunat:
– DN1 Campina – Cornu de Jos( judetul Prahova);
– DN15, in zona localitatii Tulghes, din judetul Harghita;
– DN66 Bumbesti Jiu( Gorj) – Aninoasa( judetul Hunedoara);
– DN67, intre localitatile valcene Costesti si Negrulesti;
– DN6B, la Urda de Sus, in judetul Gorj;
– DN73C, in zona localitatii Godeni, din Arges;
– DN73D, intre Pitesti si Suslanesti( judetul Arges).
De asemenea, automobilistii care se deplaseaza pe Valea Oltului( DN7) trebuie sa tina seama de faptul ca, pe sectorul kilometric 198 – 207, cuprins intre localitatile valcene Calimanesti-Caciulata si Brezoi, exista riscul caderii unor pietre de pe versanti.
Exista si alte tronsoane pe care se executa lucrari la partea carosabila. Semnalam Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti( kilometrii 10+600 si 36, sensul catre Capitala), DN10 Chirilesti – Siriu( judetul Buzau) si DN67 Targu Jiu – Rm. Valcea.
Pentru prevenirea accidentelor grave de circulatie, Centrul INFOTRAFIC le recomanda tuturor conducatorilor auto sa circule prudent, cu viteza adaptata conditiilor meteo–rutiere, iar pietonilor, sa se asigure temeinic inaintea traversarii arterelor rutiere.