Rezultatele inregistrate in etapa a XII-a din Liga a II-a de fotbal au consemnat revenirea echipei Petrolul Ploiesti pe prima pozitie a clasamentului in seria Vest.
Acest lucru s-a intamplat doar dupa o runda de „surghiun” pe pozitia a treia a ierarhiei.
Imbucurator pentru gruparea galben-albastra este faptul ca aceasta revenire in fotoliul de lider s-a produs taman intr-o perioada in care, pentru prima data de la retrogradarea echipei in Liga a II-a, Petrolul nu a avut niciun fundas central „de meserie” in lot inaintea unui meci oficial. Dupa ce, duminica, a inceput si difuzarea reality-show-ului „Martienii din Ploiesti”, pe Sport.ro, fotbalistii antrenati de Rachita ar trebui sa aiba o motivatie suplimentara si sa nu mai cedeze prima pozitie din clasament.
Chiar daca, in runda viitoare, Petrolul va juca pe terenul celor de la CS Mioveni, formatie aflata pe locul secund, dar la egalitate de puncte cu formatia ploiesteana.
Pana acum, Petrolul se poate lauda cu cel mai bun atac din aceasta serie, avand 22 de goluri marcate, la egalitate cu UTA, dar si cu parcursul perfect de pe teren propriu, acolo unde a castigat toate meciurile disputate pana acum. De altfel, Petrolul este singura echipa din serie care se poate mandri ca nu a cedat niciun punct oaspetilor, primind un singur gol in fata propriilor suporteri.Ar mai fi de mentionat un aspect pe care multi se pare ca l-au uitat: Petrolul se afla pe primul loc in serie, chiar daca are o echipa alcatuita, in mare parte, din jucatori liberi de contract care au acceptat sa evolueaze pentru gruparea galben –albastra si, mai mult decat atat, a avut si are mari probleme de lot, infirmeria echipei fiind „populata” inca din startul competitiei.Apoi, nu trebuie omis nici faptul ca, la ultimele meciuri jucate, in afara lui Florentin Dumitru sau Cristi Vlad, Petrolul a aliniat o formula de echipa alcatuita din jucatori tineri si foarte tineri.
Puse cap la cap, toate aceste lucruri arata ca, deocamdata, gruparea antrenata de Rachita este in grafic, in ciuda faptului ca a existat o prioada in care rezultatele, in mod evident, au fost unele nesatisfacatoare.
Un meci bun la Mioveni si, eventual o victorie, ar face ca echipa sa-si recapete increderea in fortele proprii si sa incheie prima parte a campionatului pe primul loc al clasamentului.
Ce va fi pe urma, vom vedea !
Edi MOLDOVAN