Primaria Municipiului Ploiesti va organiza, si in acest an, manifestarile festive prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei.

Astfel, pe 1 Decembrie, la ora 10:30, pe Bulevardul Republicii, in dreptul monumentului domnitorului Mihai Viteazul, se va instala garda de onoare. Inceputul manifestarilor va fi dat la ora 11:00 si va fi marcat de intonarea Imnului National al Romaniei, urmat de oficierea unui serviciu religios, alocutiunile persoanelor oficiale prezente si de depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la statuia domnitorului.
De la ora 12:00, va incepe prezentarea de tehnica militara, care va fi insotita si de un survol al unui numar de doua aeronave de tip usor din cadrul Aerodromului „Gheorghe Banciulescu”, Strejnic.
Dupa incheierea ceremonialului militar, in jurul orei 12:25 va avea loc un scurt concert de muzica de fanfara.

Cu incepere de la ora 12:30, Primaria Municipiului Ploiesti va oferi celor prezenti traditionala fasole si carnati, atat in aceasta locatie, cat si in alte doua spatii special amenajate, amplasate in Cartierul Vest (Piata Aurora) si in Cartierul Mihai Bravu.

Incepand cu ora 18:00, in spatiul dintre Palatul Culturii si Palatul Administrativ, se va desfasura un concert la care participa Domnica Sorescu, Irina Loghin, Heaven, Hara, Connect-R, Proconsul si Directia 5.
Finalul manifestarilor organizate pentru celebrarea Zilei Nationale a Romaniei va fi marcat de un spectaculos foc de artificii, care va avea loc la ora 22:30, in vecinatatea Palatului Culturii.